Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΧΥΤΑ Αιγείρας: Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο αύριο 7/5 -Συνέντευξη στο pandiera.gr

Έχουν περάσει 80 μέρες από τη λήξη της τελευταίας παράτασης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Αιγείρας.
80 μέρες που δεν έχει γίνει αποκομιδή σκουπιδιών με την κατάσταση στους δρόμους της περιοχής, όπως θα δείτε και σε βίντεο που ακολουθεί, να είναι απελπιστική.
2.500 με 3.000 τόνοι σκουπιδιών, απειλούν την υγεία των κατοίκων ενώ ο Δήμαρχος αποφεύγει να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για απομάκρυνση των στερεών αποβλήτων.
Αύριο, Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, κορυφώνεται ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής με το Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Αίγιο, στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στις 12 το μεσημέρι.

Την Κυριακή 6 Μαΐου, δύο μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, ο εκπαιδευτικός Μανώλης Φουλεδάκης και ο χημικός μηχανικός Τριαντάφυλλος Οικονόμου, παραχώρησαν συνέντευξη στην κάμερα του pandiera.gr.
Αναφέρουν συνοπτικά το ιστορικό τού ιδιαίτερα οξυμμένου προβλήματος που αποτελεί σήμερα ο ΧΥΤΑ Αιγείρας για τη δημόσια Υγεία, τις ευθύνες του Δήμου αλλά και τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων, καθώς και τους στόχους των κινητοποιήσεων.
Περιγράφουν επίσης τα αποτελέσματα των αναλύσεων που έκανε στην περιοχή το Τμήμα Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Ζητούν όχι μόνο το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ που, ουσιαστικά, λειτουργεί σαν χωματερή και μάλιστα χωρίς άδεια από το Δεκέμβρη του 2014 αλλά και παρεμβάσεις που θα μειώσουν τη ρύπανση που αυτός έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου.
Να κηρυχθεί η περιοχή Ανατολικής Αιγιάλειας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι επίσης ένα από τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα.
Περιγράφουν ακόμα τις ιδιαίτερα μαζικές συνελεύσεις και τη δυναμική και μαχητική παρουσία του κόσμου στο χώρο του ΧΥΤΑ. «Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι το σκουπίδι κρύβει πολλή βρώμα και πολύ χρήμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Φουλεδάκης.
Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, ολόκληρη τη συνέντευξη που μας παραχώρησαν τα δύο μέλη της Επιτροπής Αγώνα καθώς και εικόνες από τον χώρο του ΧΥΤΑ αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας που πνίγεται από τα σκουπίδια.
Ακολουθούν παλαιότερες φωτογραφίες από την περιοχή.
Μιλούν στην κάμερα του pandiera.gr δύο μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, ο εκπαιδευτικός Μανώλης Φουλεδάκης και ο χημικός μηχανικός Τριαντάφυλλος Οικονόμου:






Εικόνες από την Αιγιάλεια, Κυριακή 6/5/2018:


Παλαιότερες φωτογραφίες:


Έξοδος αγωγού ομβρίων

Στη θάλασσα, 28/10/2015

Λίμνη στη ρίζα του λαγκαδιού


Λίμνη στραγγιδίων κάτω από τον Βιολογικό


Ο Βιολογικός Καθαρισμός πλημμυρισμένος

Όλοι στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν φορείς και οργανώσεις από όλη την Αιγιάλεια, τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: